Un nou experiment efectuat de cercetătorii americani confirmă faptul că proverbul potrivit căruia „suntem ceea ce mâncăm” este cât se poate de adevărat.
Oamenii de știință susțin că alimentația are o influență semnificativă asupra creierului unei persoane, descoperire ce va favoriza de-acum încolo studiul factorilor neuro-biologici care sunt considerați responsabili pentru „epidemia” de obezitate ce afectează omul modern.
Rezultatele studiului au mai arătat că alimentația și procesul de îngrășare produc anumite modificări în echilibrul chimic al creierului.
Deși obezitatea a fost asociată anterior cu creșterea cazurilor de diabet, atac cerebral și infarct, descoperirea că alimentația influențează activitatea creierului oferă un nou punct de vedere pentru specialiștii care încearcă să afle de ce rata obezității s-a dublat în ultimii 30 de ani.
În timpul aceluiași studiu, cercetătorii au mai descoperit că greutatea și masa de grăsime corporală sunt trăsături care se moștenesc de la părinți, având determinanți genetici foarte puternici. Această informație ar putea permite identificarea factorilor cerebrali specifici, care contribuie la apariția obezității și care sunt responsabili pentru comportamentul alimentar și pentru reacția față de alimentele consumate.