„Entuziastemanifestări patriotice”
„Cu ocaziunea cuceririi Lembergului, în tot cuprinsul țării au avut loc entuziaste manifestări patriotice. În orașul Suceava vestea aceasta sosind târziu seara în ziua de 22 Iunie, s’a răspândit cu iuțeala fulgerului și a stârnit la întreaga populațiune aprinsă însuflețire. Miercuri, în 23, la amiezi, școalele orașului primare și secundare, au ieșit cu tineretul în cadru festiv până înaintea palatului administrativ, unde directorul liceului gr. or. Dr. D. Procopovici, și catihetul aceluiași institut, Dr. Orest Tarangul, au ținut alocuțiuni înflăcărate, la care a răspuns prefectul districtului, d. Dr. R. Korn. În seara aceleași zile s’a aranjat din partea cetățenimei un frumos conduct de torțe, condus de noul gerent al afacerilor orășenești d-l consilier guvernial Visarion Gribovschi”.
„Viața Nouă”, Anul III, nr. 156, Iunie 1915.
„Sortimente noi”
„Meșteșugarii Cooperativei «Solidaritatea» din Gura Humorului, binecunoscuți pentru reușitele produse făcute din piele și artizanat și-au anunțat prezența în actualul sezon estival cu noi sortimente de acest gen. Printre ultimele noutăți, care au și început să sosească în magazinele specializate ale URCM, figurează centuri de piele pentru bărbați, încrustate cu diferite motive naționale, serviete diplomat, genți vînătorești, cartușiere etc. lucrate cu mult gust și măiestrie”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5448, Suceava, Vineri 18 iunie 1965.
„Populația n’are apă”
„Vorbim nu de lipsa de apă pentru câteva ore pe zi, neajuns ce nu poate fi încă îndepărtat, ci de lipsa completă de apă pentru populația…flotantă a Sucevei. Târgul de joi aduce un procent de populație ce trece uneori peste cea a orașului. Nu s’au sesizat cei în drept despre această problemă, care cere urgentă rezolvare, date fiind și căldurile excesive ale acestei veri. În târgul vitelor există o pompă și un rezervor. Dar pentru oameni?! Ce fac copii, femeile, când arșița le stă în gât, doar la cele două closete publice! Să fie la origine vreun gând drăcesc care, indirect, obligă această mulțime a noastră românească să intre la Ițic, la Șloim etc. ca să-și astâmpere arșița cu o băutură mai…arzătoare. Cum se poate cere totul când nici măcar apa de la Dumnezeu n’o dai omului ?! Ba mai mult, românului”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 32, August 1936.