Vânzările de sfeclă roșie au cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani în Marea Britanie, pe măsură ce cumpărătorii au devenit tot mai conștienți de beneficiile acestei legume pentru starea de sănătate, informează dailymail.co.uk.
În trecut, sfecla roșie era un aliment comercializat în borcane de oțet, care rămâneau cel mai adesea neatinse în partea din spate a rafturilor din cămară sau din frigider.
În ultimii ani, însă, „modesta” legumă a înregistrat vânzări spectaculoase în Marea Britanie, pe măsură ce un număr tot mai mare de consumatori au devenit conștienți de beneficiile acestei legume pentru starea de sănătate.
Vânzările de sfeclă roșie au crescut cu 10% doar în ultimul an și tot mai multe rețete și salate includ această plantă în componența lor.
În ultimul an, familiile din Marea Britanie au cumpărat 18,3 milioane de kilograme de sfeclă roșie, cheltuind în total suma de 42 de milioane de lire sterline (50,2 milioane de euro).
Creșterea vânzărilor de sfeclă roșie reprezintă o veste bună nu doar pentru producătorii și comercianții din Marea Britanie, ci și un beneficiu pentru cumpărători.
Sfecla roșie are numeroase proprietăți curative, iar această legumă este una dintre cele mai bogate surse de acid folic în stare naturală, această substanță fiind esențială pentru creșterea normală a țesuturilor.
Sfecla roșie reprezintă totodată o sursă bogată de carbohidrați, proteine și conține cantități importante de minerale și de vitamine – A, B6 și C – dar și antioxidanți.
Testele efectuate în ultimii ani au relevat faptul că această legumă conține o concentrație ridicată de folați, care protejează organismul de declanșarea hipertensiunii, maladiei Alzheimer și a demenței.
Experții britanici consideră că această creștere a vânzărilor de sfeclă roșie este asociată și cu faptul că renumita legumă a devenit tot mai disponibilă în ultimii ani și din punct de vedere al prețului, care a scăzut cu peste 10%.