Șapte persoane, printre care și trei copii, au fost internate în spital cu toxiinfecție alimentară după un grătar la iarbă verde, a informat ieri directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Alexandru Lăzăreanu.
Potrivit medicului, focarul a fost înregistrat în localitatea Cotu Băii, iar pacienții prezintă forme ușoare și medii de boală.
Cele șapte persoane – trei copii, dintre care unul de un an și opt luni, și patru adulți până în 40 de ani – au mâncat, luni seară, mici și carne de pui preparate la grătar. Toți bolnavii au fost internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Fălticeni, pentru tratament de specialitate, în timp ce o echipă a Direcției de Sănătate Publică s-a deplasat în zonă pentru a preleva probe.
Urmează ca investigațiile de laborator să stabilească alimentul care a provocat îmbolnăvirea.
“Nu este un incident petrecut într-o unitate de alimentație publică, s-a întâmplat într-o familie care a ieșit la un grătar și probabil n-a ținut cont de modul de păstrare a produselor. Se întâmplă și în mediul casnic, dacă nu suntem atenți”, a spus ieri directorul DSP Suceava, care a cerut populației să respecte condițiile de păstrare a alimentelor ușor perisabile, mai ales în sezonul cald, pentru a evita apariția unor astfel de cazuri.