Să ne însemnăm că…(II)



Să ne însemnăm că...(II)
Să ne însemnăm că...(II)

Să ne însemnăm că…(II)
Afară de mâncare, oamenii au necesitate și de beutură. Cea mai bună beutură este apa de isvor. Ea este și mai bună, dacă fundul isvorului conține nisip sau pietriș. Cu totul altfel stă chestia cu apa din râuri. Aceasta nu este deloc recomandabilă de beut, de oare-ce unele substanțe chemice ca varul și unele săruri, cari sunt necesare organismului nostru, îi lipsesc. Apa din râuri este mai ales vătămătoare organismelor tinere și crescânde ale copiilor”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 15, Joi 22 Februarie 1896.
“De ce nu Piața« Simion Florea Marian»?”
„Spre surprinderea noastră, aflăm că comisia interimară a orașului Suceava, prezidată de energicul și bine intenționatul Gh. Doroftei, la adresa «Ateneului Român», ca piața occidentalizată de lângă liceul «Ștefan cel Mare», să fie numită «Simion Florea Marian», a răspuns d-lui N. Caba, că această piața va primi alt nume, numai cel de Simion Florea Marian nu! De ce? Nu găsim nici un motiv plauzibil care ar pleda pentru un alt nume mai nimerit”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 7-8, 7 Februarie 1935.
„Șefii între ei…”
Nu e vorba de «șefi mari», ci de niște «șefi» mai mititei, dar…totuși «șefi». Prezența lor în atelierul de tîmplărie a IRF Rădăuți se face simțită printr-o activitate multilaterală. Ceea ce e de remarcat la tovarășii Ș.H., Gh. V., D.M., toți trei șefi de brigadă, C.Ț. și P.F., ambii maiștri, este spiritul de inițiativă, ingeniozitatea și inventivitatea cu care se «descurcă» în anumite împrejurări «speciale». Aceste împrejurări se ivesc îndeosebi în zilele când se plătesc chenzinele și salariile…Cu obișnuința care tinde să capete caracterul unei «tradiții», cei amintiți salută acest eveniment într-un mod cu totul original: «Bem un rachiu?!?»”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3488, Suceava, Vineri 20 februarie 1959.



Recomandări

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV