Rulouri de șalău cu susan și legume juliene



Ingrediente pentru două porții:
1. Pentru rulouri de șalău
1 file de șalău de aprox. 250 – 300 grame
60 grame susan
curry
sare
piper
50 grame de aceto balsamico
1 ou bătut
2. Pentru legumele juliene
1 dovlecel tăiat pe lung foarte subțire
2 morcovi tăiați pe lung foarte subțire
6 roșii
1. Se bate fileul de șalău, dar nu foarte subțire. Se condimentează cu sare, piper și curry după care se rulează. Se dă prin făină, prin ou și prin pesmet și se pune la prăjit într-o tigaie la foc medium.
2. Legumele julien se pun în apă cu sare. Se pune o tigaie cu puțin ulei la încălzit la foc medium. Adăugați legumele împreună cu roșiile cherry și condimentați după gust. Puneți într-o altă tigaie aceto balsamico și lăsați-l la foc până aceasta se leagă.
3. Așezați pe farfurie legumele julien împreună cu roșiile cherry, rulourile de șalău cu susan tăiate în două și ornați cu sosul de aceto balsamico.
La această rețetă vă recomandăm un vin franțuzesc „J.P. Chenet”.
Bucătar Andrei Pîțu

Reteta zilei este oferita de Latino