Ingrediente pentru 4 porții:
1. Pentru rulada de curcan
50 grame nuci de caju
75 grame brânză ricota
4 felii piept curcan (de cca. 150 grame)
sare
piper alb
boia
2. Pentru garnitură
500 grame fasole verde
1 ceapă
1 cățel usturoi
1 ardei iute
3 lg unt cu verdeață
250 ml brodo
1 lg ulei măsline
350 grame roșii în bulion
1. Se toacă nucile de caju, nu foarte mici și se amestecă împreună cu brânza ricota. Se bat puțin feliile de curcan, se sărează și se piperează. Se ung cu pasta de brânză și nuci după care se rulează pe latura lungă. Se fixează cu scobitori.
2. Se curăță fasolea verde, se spală și se pune la fiert în apa cu sare clocotită timp de cca. 8 minute. Se toacă ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
3. Ruladele de curcan se prăjesc într-o tigaie, întorcându-se des. Se stinge cu brodo și se lasă să fiarbă 8 minute. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călesc la foc mediu ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Se adaugă fasolea verde și roșiile și se lasă să fiarbă cca. 5 minute.
4. Se scot ruladele de curcan din sos și acesta se condimentează după gust cu sare, piper și boia. Pe farfurii se așează ruladele de curcan cu sos și garnitura de fasole verde.
Un mic truc: „Brodo” este o bază de sos obținută prin fierberea oaselor, dar îl puteți înlocui cu supă de pui.
La această rețetă vă recomandăm un vin franțuzesc „Bordeaux”.
Bucătar Andrei Pîțu


Reteta zilei este oferita de Latino
