Rețete de post



Tigaie de legume siciliană
Tigaie de legume siciliană

Tigaie de legume siciliană
Mâncărurile din legume sunt suficient de hrănitoare, pentru a constitui felul principal și așa este și această tigaie de legume siciliană. Această tigaie de legume siciliană este o mâncare excelentă pentru vegetarieni dar și pentru perioadele de post. Sănătoasă și savuroasă, cu colesterol zero, această tigaie de legume siciliană este o mâncare irezistibilă.
Ingrediente:
2 vinete
4- 6 tije de țelină
2 cepe
3 linguri de măsline verzi
1 conservă de roșii decojite
6 linguri de ulei de măsline
50 g migdale decojite, feliate
1 lingură capere
1 linguriță zahăr
2 linguri oțet din vin roșu
1/2 legătură busuioc
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se curăță și se taie cubulețe, se curăță țelina, se spală și se taie felii;
Se curăță ceapa și usturoiul, se înjumătățește ceapa, se taie peștișori, usturoiul se pisează, se scot sâmburii măslinelor, se toacă mărunt, se zdrobesc roșiile;
Se încinge uleiul și se călește ceapa, se adaugă vinetele și țelina și se călesc până capătă culoare, amestecând continuu. Se adaugă migdalele, măslinele, usturoiul, roșiile cu zeamă cu tot și caperele. Se condimentează cu sare, piper, zahăr și oțet, se acoperă și se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic;
Se spală busuiocul, se scurge de apă, se toacă și se adaugă peste legume după ce se stinge focul.
Se servește imediat fierbinte, dar este la fel de bună și rece.
(www.gastronomie.ele.ro)
Salată verde cu fructe
Salatele sunt cel mai ușor de preparat și așa este și salata verde cu fructe. Vă recomandăm această rețetă de salată verde cu fructe, pentru că vă veți delecta cu o salată delicioasă, care vă va aduce un aport crescut de vitamine și minerale. Consumați salata verde cu fructe ori de câte ori puteți și vă veți simți în formă și plin de energie.
Ingrediente:
1 măr mare
1 salată verde
3 tije tinere de țelină
4 nuci
50 g stafide
100 ml ulei de măsline
2 linguri oțet de mere
1 lingură miere de albine
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Se spală salata, frunză cu frunză sub jet de apă, se scurge, se taie în șuvițe subțiri și se pune într-un castron;
Se spală tijele de țelină, se curăță de partea tare, se taie rondele subțiri, se amestecă cu salata și se pune la rece;
Separat se pune uleiul într-o cratiță, se încălzește puțin și se amestecă cu mierea și oțetul, până se obține o emulsie spumoasă;
Se adaugă în sos și stafidele ținute în prealabil 10 minute în apă călduță pentru hidratare;
Se scoate salata de la rece și se asezonează cu sosul obținut, iar pe deasupra se adaugă felii subțiri de măr și miez de nucă, rumenit ușor în cuptor și tăiat bucăți mari.
(www.gastronomie.ele.ro)


Salată verde cu fructe
Salată verde cu fructe
Tigaie de legume siciliană
Tigaie de legume siciliană