Salată de soia Ingrediente:
– jumătate de kg boabe de soia
– oțet de mere – 100 ml
– apă – 50 ml
– ulei de măsline – 50 ml
– o ceapă
– zahăr – o lingură
– muștar – două linguri
– sos de soia
– mentă
– tarhon
– sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert boabele de soia într-un litru de apă pentru 20 de minute, se toacă ceapa, se adaugă o lingură de oțet, una de zahăr și una cu sos de soia.
Lăsați la macerat 20 minute, după care preparați sosul. Adăugați peste muștar, ulei, mentă tocată și tarhon. Scurgeți boabele de soia, lăsați-le să se răcească, după care amestecați-le încet cu sosul preparat. Salata de soia este un excelent aperitiv vegetarian.
Chifteluțe cu soia
Ingrediente:
– 200 g soia granule
– apa – 400 ml
– morcovi și ceapă – 2 buc.
– făină – 2 linguri
– ulei, cimbru, sare, piper
– pătrunjel
– usturoi
– oțet
Mod de preparare:
Se înmoaie soia în apa fierbinte și sărată cam 30 min., după care se scurge. Se fierb morcovii întregi în apa cu sare. Se amestecă soia scursă cu morcovii fierți și tăiați, cu ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit, se condimentează și se adaugă oțetul împreună cu verdeața tocată. Chifteluțele se modelează din această compoziție, se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins.
(sursa: www.retete-culinare.info)