Rețete de post



– Salată de ciuperci marinate
Mod de preparare:
Ciupercile se curăță și se spală în câteva ape. Se pun la fiert, 15 minute, în apă clocotită cu sare și se lasă apoi la scurs. Se pune la fiert oțetul cu 200 ml apă la care se adaugă uleiul, sarea, piperul, foile de dafin. După ce se răcește, se toarnă peste ciupercile aranjate în borcan. Se adaugă boabele de muștar și se sigilează borcanul timp de 2-3 zile.
Mod de servire: Se servesc cu multă verdeață
Ingrediente:
1 kg. ciuperci, o ceașcă de ulei, 100 ml oțet, foi de dafin, boabe de muștar, sare, piper
– Cornulețe fragede
Ingrediente:
1 pachet de margarină, 1 praf de copt, 6 linguri de apă, zeamă de lămâie, sare, făină, zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă margarina, apa, praful de copt stins cu zeama de lămâie, un praf de sare și se adaugă treptat făina până se obține un aluat tare. Se întinde o foaie, se taie pătrate pe care se așează rahat, bucăți de nucă sau gem, se rulează în forma de cornulețe și se dau la cuptor. Cât sunt calde se dau prin zahăr pudră.
– Banane caramelizate
Ingrediente:
3 banane, zahăr, ulei, făină
Mod de preparare:
Se amesteca 4 linguri de faină cu apă. Bananele tăiate în bucăți de 2 cm se dau prin făină, apoi prin făina dizolvată în apă. Se prăjesc în ulei încins până se auresc, apoi se scurg de ulei. Se caramelizează 3 linguri de zahăr. În zahărul caramelizat se tăvălesc bananele, se scot repede și se trec printr-un vas cu apă rece apoi se servesc. La fel se pot carameliza pere, mere. (www.culinar.ro)