Rețete de post



Ciorbă de ciuperci
(pleurotus)
Ingrediente: (Cantitățile sunt după gustul fiecăruia și în funcție de numărul de persoane pentru care se pregătește masa)
Ciuperci pleurotus
Ceapă
Morcov
Păstârnac
Ardei
Se curăță ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, se toacă și se pun la fiert cu un praf de sare și puțin ulei. Legumele se lasă la fiert un timp la foc potrivit, apoi se adaugă ciupercile spălate și tăiate fideluță. După 30 de minute, se adaugă suc de roșii, apoi borșul după gust. Se sărează după gust, iar la final se adaugă leușteanul tocat.
Ciocolată de casă
Ingrediente:
500 g lapte de nucă de cocos pudră
1 pachet margarină
1 sticluță esență de rom
500 g zahăr tos
3-4 linguri cacao pulbere
1 pahar cu apă (200 ml)
Se pun într-o crăticioară zahărul și apa la foc mic. Din momentul în care începe să clocotească se mai lasă 10 minute, apoi se adaugă pachetul de margarină și se amestecă până la omogenizare. După ce s-a topit margarina, se trage cratița de pe foc și se adaugă laptele pudră cernut, împreună cu esența de rom și cacao. Se amestecă bine cu mixerul până când nu mai sunt cocoloașe de lapte pudră. Pasta obținută se pune la răcit într-un vas cu folie dedesubt.
Prăjitură de foi cu suc de roșii
Ingrediente:
Pentru foi
11 linguri ulei
11 linguri zahăr
11 linguri suc de roșii
o jumătate de linguriță de bicarbonat
Pentru cremă
1 pachet de margarină
1 pachet de cremă de prăjituri
1 cană de zahăr
250 g apă
1 pachet de praf de lămâie
nucă de cocos
Se amestecă uleiul cu zahărul, cu făina, cu sucul de roșii și bicarbonatul până se formează o cocă, din care se întind patru foi. Acestea se coc pe fundul tăvii la foc redus.
Pentru cremă se amestecă ingredientele într-o crăticioară la foc mic, după care să dă la răcit și se ung foile.
Deasupra se ornează cu o glazură obținută din 2-3 linguri de margarină, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de apă, 1 esență de vanilie, peste care se presară nucă de cocos.
(sursa: Ziarul Lumina)