Rețete de post (pentru dezlegare la pește)



Foto: FoodCollection
Foto: FoodCollection

Pește cu legume
Timp de preparare: 1/2 oră
Ingrediente: peste slab (știucă), 3-4 morcovi, 3-4 cartofi, sare
Ustensile de bucătărie: oală pentru fiert ingredientele
Pentru a prepara această rețetă dietetică de pește cu legume, fierbem cartofii și morcovii tăiați bucăți mari și îi scoatem pe un platou.
Fierbem peștele și îl așezăm în mijlocul legumelor, pe platou, după care presărăm un praf de sare. O putem condimenta, după gust, și cu usturoi pisat.
(www.pofta-mare.ro)
File de pește cu roșii
Ingrediente: (pentru 4 porții)
600 g roșii,
sare,
piper,
1 lingură pătrunjel verde tocat,
1 lingură busuioc verde tocat,
3 linguri ulei de măsline,
1 căpățână usturoi,
600 g file de peste (șalău,
merluciu etc.)
Preparare:
1) Spălăm roșiile, le tăiem felii și le așezăm într-o formă unsă (rezistentă la foc). Punem sare și piper.
2) Amestecăm verdeața cu uleiul, curățăm usturoiul, iar cățeii se pun întregi, împreună cu uleiul peste feliile de roșii.
3) Încingem cuptorul la 200 grade și lăsăm roșiile să se rumenească circa 5 minute.
4) Spălăm fileurile de pește, le zvântăm, punem sare și piper.
5) Așezăm peștele peste stratul de roșii și îl ungem cu puțină zeamă (din tavă).
6) Băgăm tava în cuptor timp de 15 min.
Timp Preparare: 2 h
Prăjitură cu pere și budincă de post
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (450gr),
4-5 pere,
5+3 linguri zahăr,
50 gr margarină,
1 plic zahăr vanilat,
1 plic praf de budincă de vanilie
Preparare:
1. Foile se lasă la dezghețat și când sunt încă foarte reci se așează pe masă și se taie fiecare foaie în două. Iar două dintre ele se taie sub forma de grătar.
2. Se prepară budinca după instrucțiunile de pe plic din praf de budincă, apă, zahăr vanilinat și 3 linguri de zahăr. Se răcește.
3. Se curăță perele și se taie cuburi.
4. Într-un vas se caramelizează margarina cu restul de zahăr rămas (5 linguri). Când caramelul are încă o culoare deschisă se adaugă perele și se lasă pe foc până se resoarbe tot siropul și caramelul se formează din nou. Amestecați între timp. Lăsați să se răcească.
5. Montați astfel: așezați în tavă hârtie de copt și cele doua foi necrestate. Repartizați budinca pe cele două foi. Iar perele așezați-le deasupra. Închideți cu foile grătar. Presați marginile ca să nu iasă umplutura.
6. Dați la cuptor (preîncălzit) până se rumenește frumos. Chiar de la început așezați sub tavă o tigăiță cu apă să fie umed tot timpul în cuptor (crește foaia mai frumos). Pofta buna!
Timp preparare: 1 h
(www.reteteculinare.ro)



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)