Prăjitura de Crăciun cu scorțișoară este grozavă pentru sărbătorile de iarnă, dar poate fi consumată și cu alte ocazii festive.
Ingrediente:
180 g zahăr
75 g unt
2 ouă
200 ml lapte
2 căni de făină cernută
2 lingurițe de praf de copt
o linguriță de scorțișoară pudră
o linguriță de nucșoară
o linguriță de zahăr amestecat cu scorțișoară
Mod de preparare:
Amestecați zahărul cu untul, apoi bateți bine amestecul, până se topește zahărul și crema capătă o culoare gălbuie.
Adăugați ouăle, laptele, făina, praful de copt, scorțișoara și nucșoara, apoi bateți bine amestecul, până la omogenizarea ingredientelor.
Turnați amestecul într-o formă cu diametrul de 20 de centimetri, antiaderentă, unsă cu unt, apoi coaceți prăjitura la temperatura de 180ºC, până ce marginile încep să se desprindă de vas.
Presărați prăjitura cu zahărul amestecat cu scorțișoară, apoi lăsați 5 minute la cuptor, pentru glazurare.