Rețetă dunăreană cu știucă și legume la cuptor



Ingrediente (pentru 4 porții):
– 1 știucă de 1,5 – 2 kg cu tot cu cap
– ceapă
– morcov
– ardei gras
– pulpă de roșii (conservă)
– mere
– zeamă de la 2 lămâi
– sare, piper
– foi dafin, busuioc
Mod de preparare:
Se eviscerează (curăță) știuca, se taie în două pe lungime fără să se despartă, și se așează în tava unsă cu ulei cu fața în jos. Se dă la cuptor 30 de minute.
Separat, se călesc legumele tăiate julien împreună cu pulpa de roșii în bulion.
Se condimentează sosul format și se adaugă la știucă, turnându-se pe deasupra în strat uniform.
Se dă la cuptor cca. 40 de minute stropindu-se din când în când (cam la 10 minute).
După ce este gata se așează pe platou, se decorează cu felii de roșii și lămâie și se servește caldă sau rece cu diferite garnituri (legume brezate, cartofi natur, orez cu legume).
Se poate înlocui știuca cu orice fel de pește cu carne albă.
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo