Rețetă de post



Plăcintă de primăvară
Ingrediente:

  • 1/2 kg foi de plăcintă
  • 1 kg verdețuri asortate
  • (păpădie, urzici, spanac, frunze de sfeclă de zahăr, ștevie)
  • 1 1/4 ceașcă ulei
  • 8 fire de ceapă verde tăiată mărunt
  • 2 fire de praz tăiat mărunt
  • 2 legături mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 linguri orez, sare, piper

Instrucțiuni:
1) Se curăță, se spală și se taie nu prea mărunt verdețurile, se dau cu sare, se frământă și se storc cu mâna ca să se elimine surplusul de zeamă.
2) Apoi se călesc ceapa și prazul, se adaugă verdețurile, mărarul și pătrunjelul, sarea, piperul, se amestecă bine și se iau de pe foc.
3) Orezul se sfărâmă cu mixerul în bucățele mici și se încorporează în umplutură.
4) În tava tapetată cu ulei se pun jumătate din foile de plăcintă, ungându-le pe fiecare cu ulei, la mijloc se întinde umplutura, iar deasupra restul de foi, unse fiecare cu ulei.
5) Se dă la cuptor la foc potrivit, aproape o oră.