Ardei umpluți cu piept de pui și orez 31 iul. • Rețeta zilei Ardei umpluți cu piept de pui și orez Ingrediente: – 10 ardei potriviți – 1 kg piept pui – 200 g orez – 4 – 5 cepe – 2 – 3 morcovi – 100 g pastă de tomate – verdeață de sezon, cimbru,… 31 iul. • Rețeta zilei Ardei umpluți cu piept de pui și orez
Tuslama de burtă 10 iul. • Rețeta zilei Tuslama de burtă Ingrediente 8 porții: – burtă de vită 1,5 kg – oase vită 1,5 kg – smântână 500 g – suc roșii 200 g – oțet 20 ml – gogoșari în oțet 100 g – sare, piper – hrean 50 g… 10 iul. • Rețeta zilei Tuslama de burtă
Gujou de porc 26 iun. • Rețeta zilei Gujou de porc Ingrediente: – cotlet de porc 250 g – pesmet 50 g – unt 50 g – smântână 150 g – vin alb 50 ml – lămâie 1 buc. – răzmarin 1 fir – sare, piper Mod de preparare: Cotletul de… 26 iun. • Rețeta zilei Gujou de porc
File de somn pane cu sos de vin alb 19 iun. • Rețeta zilei File de somn pane cu sos de vin alb Ingrediente: – file de somn 250g – ouă 1 buc – făină albă – vin alb 150 ml – lămâie 1 buc – smântână 150g – supă de peste 100 ml – amidon alimentar 10… 19 iun. • Rețeta zilei File de somn pane cu sos de vin alb
Antricot de mânzat cu sos vânătoresc 12 iun. • Rețeta zilei Antricot de mânzat cu sos vânătoresc Ingrediente pentru 4 porții – andricot de mânzat 0,8 kg – făină albă 0,1 kg – roșii 0,2 kg – suc de roșii 0,1 kg – ceapă 1 buc – usturoi 3 căței – ardei… 12 iun. • Rețeta zilei Antricot de mânzat cu sos vânătoresc
File de știucă cu sos de roșii coapte și mămăliguță 5 iun. • Rețeta zilei File de știucă cu sos de roșii coapte și mămăliguță Ingrediente: – știucă 1 buc cca. 500 g – roșii 500 g – lămâie 1 buc. – usturoi verde 50 g – ardei iute 1 buc. – leuștean verde 30 g – sare, piper Mod… 5 iun. • Rețeta zilei File de știucă cu sos de roșii coapte și mămăliguță
Cotlet de porc cu sos alb de ciuperci 29 mai • Rețeta zilei Cotlet de porc cu sos alb de ciuperci Ingrediente: – cotlet de porc 220 g – ciuperci proaspete 100 g – smântână 100 g – cinzano alb 50 ml – ulei de măsline 50 ml – lămâie 1 buc. – sare, piper, verdeață… 29 mai • Rețeta zilei Cotlet de porc cu sos alb de ciuperci
Mușchide vită “Flora Bucovinei” 22 mai • Rețeta zilei Mușchide vită “Flora Bucovinei” Ingrediente 4 porții: – mușchi de vită 0,8kg – ouă 3 buc – ceapă 1 buc – usturoi 2 căței – făină 100g – condimente: sare, piper, busuioc, rozmarin Mușchiul de vită se fasonează și… 22 mai • Rețeta zilei Mușchide vită “Flora Bucovinei”
Mușchi de porc cu sos Metaxa și ciuperci gratinate 15 mai • Rețeta zilei Mușchi de porc cu sos Metaxa și ciuperci gratinate Ingrediente: – mușchiuleț de porc 220 g – unt 50 g – coniac Metaxa 50 ml – ciuperci proaspete 200 g – ulei de măsline 20 ml – usturoi 2 căței – suc roșii 100… 15 mai • Rețeta zilei Mușchi de porc cu sos Metaxa și ciuperci gratinate
Medalion mușchi de vită cu ciuperci marinate 8 mai • Rețeta zilei Medalion mușchi de vită cu ciuperci marinate Cantități pentru 4 porții: – mușchi vită cal. I 800 g – ciuperci marinate întregi 400 g – unt 100 g – sare, piper – ulei de măsline Pentru garnitură: – cartofi natur tăiați mai… 8 mai • Rețeta zilei Medalion mușchi de vită cu ciuperci marinate
Gulaș unguresc la ceaunel 1 mai • Rețeta zilei Gulaș unguresc la ceaunel Ingrediente pentru 4 porții: – pulpă vită 600 g – cartofi 500 g – ceapă 2 buc. – ardei gras 1 buc – ardei iute 1 buc. – boia de ardei iute 5 g – boia de ardei dulce 5… 1 mai • Rețeta zilei Gulaș unguresc la ceaunel
Salată de sezon cu pește marinat și crudități 17 apr. • Rețeta zilei Salată de sezon cu pește marinat și crudități Ingrediente: – pește marin pentru marinat (scrumbie, macrou, stavride) – oțet 9° – ceapă verde – ridiche roșie – salată verde – ulei măsline – piper, foi dafin, boabe de muștar – zahăr – sare… 17 apr. • Rețeta zilei Salată de sezon cu pește marinat și crudități
Piept de pui cu sos de ardei gras 3 apr. • Rețeta zilei Piept de pui cu sos de ardei gras Ingrediente: – piept pui 200 g – ardei gras 1 buc. – ceapă ½ buc. – usturoi 2 căței – smântână 50 g – busuioc 5 g – ciuperci 50 g – supă de oase 50 ml – sare, piper… 3 apr. • Rețeta zilei Piept de pui cu sos de ardei gras
Biftec cu ou 27 mart. • Rețeta zilei Biftec cu ou Ingrediente: – mușchi de vită 200 g – ceapă 1 buc. – coniac 20 mg – castraveți acri 1 buc. – ouă 1 buc. – sare 5 g – piper 2 g – ketchup 10 g – muștar 10 g… 27 mart. • Rețeta zilei Biftec cu ou
Mușchi de vită cu ciuperci 20 mart. • Rețeta zilei Mușchi de vită cu ciuperci Ingrediente: – mușchi vită 220 g – ciuperci proaspete 4-5 buc. – unt 40 g – Cinzano 50 mc – zahăr 5 g – sare, piper – salvie, rozmarin – 2 fire – ulei măsline 10 ml Mușchiul de vită… 20 mart. • Rețeta zilei Mușchi de vită cu ciuperci
Salată berlineză cu carne de vită 13 mart. • Rețeta zilei Salată berlineză cu carne de vită Carne vită cal I Ceapă Castraveți în saramură Porumb Maioneză Smântână frișcă Ketchup dulce Oțet 9º Zahăr Sare Piper Cașcaval Carnea de vită se fierbe după care se scoate într-un vas cu apă rece și… 13 mart. • Rețeta zilei Salată berlineză cu carne de vită
Macrou copt în pergament 6 mart. • Rețeta zilei Macrou copt în pergament Macroul de preferință proaspăt se despică în două, se înlătură șira spinării, se condimentează cu sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline. Se pregătește o umplutură din bacon, mărar și pătrunjel. Se umple peștele după care se înfășoară în… 6 mart. • Rețeta zilei Macrou copt în pergament
Ruladă piept pui cu ciuperci 27 feb. • Rețeta zilei Ruladă piept pui cu ciuperci Ingrediente pentru 4 porții: – piept pui 0,700 kg – ciuperci 0,300 kg – ouă 3 bucăți – pesmet 0,100 kg – ceapă 2 bucăți – pătrunjel verde – castraveți acri 2 bucăți – usturoi 3 căței Mod de preparare:… 27 feb. • Rețeta zilei Ruladă piept pui cu ciuperci
Saramură de crap 20 feb. • Rețeta zilei Saramură de crap Ingrediente pentru 1 porție – file de crap 350 g – 2 roșii – 1 ardei gras – 1 ardei iute – oțet balsamic 10 g – usturoi 4 căței – 1 floare de anason – suc de roșii 50… 20 feb. • Rețeta zilei Saramură de crap
Mușchi file de căprioară cu sos vânătoresc și crochete de cartofi 13 feb. • Rețeta zilei Mușchi file de căprioară cu sos vânătoresc și crochete de cartofi Pentru 4 porții: 1 kg file de căprioară (cerb) 2 cepe potrivite 2 linguri pastă tomate concentrat 200 gr. untură făină grâu supă oase (apă cu puțină vegeta) zahăr sare… 13 feb. • Rețeta zilei Mușchi file de căprioară cu sos vânătoresc și crochete de cartofi
Rețetă dunăreană cu știucă și legume la cuptor 6 feb. • Rețeta zilei Rețetă dunăreană cu știucă și legume la cuptor Ingrediente (pentru 4 porții): – 1 știucă de 1,5 – 2 kg cu tot cu cap – ceapă – morcov – ardei gras – pulpă de roșii (conservă) – mere – zeamă de la 2… 6 feb. • Rețeta zilei Rețetă dunăreană cu știucă și legume la cuptor
Piept de curcan a la Palermo 30 ian. • Rețeta zilei Piept de curcan a la Palermo Ingrediente: – Piept de curcan 200 gr. – Cașcaval ras 50 gr. – Șuncă Praga 50 gr. – Creier 20-30 gr. – Ouă 1 – Pesmet – Sare, piper, muștar Mod de preparare: Se porționează pieptul de curcan și se… 30 ian. • Rețeta zilei Piept de curcan a la Palermo
Escalop Stroganoff 23 ian. • Rețeta zilei Escalop Stroganoff Ingrediente: – mușchi vită 200 g – suc roșii 100 g – smântână 50 g – muștar dulce 30 g – ceapă 1 buc. – usturoi 2 căței – unt 50 g – supă oase 150 g – sare, piper,… 23 ian. • Rețeta zilei Escalop Stroganoff
Cotlet de porc umplut 16 ian. • Rețeta zilei Cotlet de porc umplut Ingrediente: – mușchi file crud 200 gr. – costiță afumată 50 gr. – cașcaval minim 50% grăsime 50 gr. – unt 10 gr. – pesmet – piper – verdeață – sare – migdale feliate (palete) – castraveți murați Mod de… 16 ian. • Rețeta zilei Cotlet de porc umplut