Ingrediente pentru 4 porții:
Pulpă de pui fără os, fără piele – 480 gr
Nucă măcinată – 200 gr
Miez de nucă – 100 gr
Prune uscate – 40 gr
Faină albă – 200 gr
Ouă – 1 buc
Orez alb – 200 gr
Măr – 600 gr
Ulei – 200 ml
Proces tehnologic:
Pulpa dezosată se taie în 2 buc./porție, se dă prin faină, ou bătut și nucă măcinată și se prăjește în ulei. Separat se pregătește mărul, se taie capacul, se scobește miezul, se condimentează și se introduce în cuptor. Separat, miezul de nucă și prunele se prăjesc puțin în ulei, se adaugă orezul (fiert), se amestecă, se dă gust. Cu orezul obținut se umple mărul.
Se prezintă pe farfurie pulpele de pui cu garnitură de măr copt cu orez.
Bucătar: Constantin Grigoraș

Reteta zilei este oferita de Continental Hotels
