Parteneriat

Proiect pentru promovarea alimentației sănătoase susținut în Ungaria, de profesori ai Colegiului de Industrie Alimentară



Cinci profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat, în Ungaria, la o întâlnire din cadrul unui proiect Leonardo da Vinci
Cinci profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat, în Ungaria, la o întâlnire din cadrul unui proiect Leonardo da Vinci

În ultima săptămână a lunii februarie, cinci profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, alături de reprezentanți ai unor unități de învățământ din Turcia, Ungaria, Polonia, Olanda și Marea Britanie, au participat, în Ungaria, la o întâlnire din cadrul unui proiect Leonardo da Vinci, la care liceul sucevean este partener.
Proiectul are ca titlu „Integrarea elementelor culturale și a cunoștințelor despre sănătate în educația profesională a alimentației” și are drept scop promovarea alimentației sănătoase în rândul tinerilor, delegația română prezentând printre altele rețete tradiționale din Bucovina.
Echipa din Suceava a fost formată din coordonatorul proiectului, Petruța Crăița Buda-Niga, directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, și profesorii Mihaela Darie, Monica Lepcaliuc și Violeta Iacentiuc.
Întâlnirile de lucru au avut loc în sediul Facultății de Inginerie din Szeged.
Prof. dr. ing. Emilian Sahleanu, coordonatorul proiectului la nivel național, a declarat că „profesorii români au avut discuții cu partenerii din celelalte țări, discuții referitoare la cele mai eficiente metode de conștientizare a tinerilor”.
A treia etapă din cadrul proiectului se va desfășura în cursul lunii mai, la Utrecht, în Olanda, orașul Suceava urmând să fie gazdă a proiectului anul viitor, în luna martie.
„Proiectul a fost conceput ca urmare a creșterii îngrijorătoare a numărului de cetățeni europeni obezi, în condițiile în care statisticile spun că în România un copil din trei este supraponderal. Unul dintre factorii favorizanți ai acestei situații este consumul de alimente nesănătoase, obiceiuri alimentare de tip fast food și lipsa de reacție a școlii românești pentru a răspunde prin educație acestor provocări”, a declarat Petruța Crăița Buda-Niga.



Recomandări

Profesori și elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava – promotori ai excelenței europene în educația din domeniul lactatelor, prin participarea la proiectul AEDIL Dairy CoVE

Profesori și elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava –  promotori ai excelenței europene în educația din domeniul lactatelor, prin participarea la proiectul AEDIL Dairy CoVE
Profesori și elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava – promotori ai excelenței europene în educația din domeniul lactatelor, prin participarea la proiectul AEDIL Dairy CoVE

Voluntariat de top. Colegiul „Regele Ferdinand I” obține premiul I la Concursul național al proiectelor de voluntariat

Voluntariat de top. Colegiul „Regele Ferdinand I” obține premiul I la Concursul național al proiectelor de voluntariat
Voluntariat de top. Colegiul „Regele Ferdinand I” obține premiul I la Concursul național al proiectelor de voluntariat

„Viață sustenabilă”: proiectul care le-a arătat elevilor Liceului Teoretic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni că sănătatea începe din farfurie

„Viață sustenabilă”: proiectul care le-a arătat elevilor Liceului Teoretic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni că sănătatea începe din farfurie
„Viață sustenabilă”: proiectul care le-a arătat elevilor Liceului Teoretic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni că sănătatea începe din farfurie

Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” continuă pregătirea profesională în cadrul Acreditării Erasmus+ VET

Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” continuă pregătirea profesională în cadrul Acreditării Erasmus+ VET
Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” continuă pregătirea profesională în cadrul Acreditării Erasmus+ VET