„Progres economic”
„Țăranii noștri au sărăcit cu totul în timpul așa numitului «progres economic», pentru că nu numai tot venitul muncii lor dară și capitalul carele îl aveau în pământ au fost înghițit de camete. Aceste urmări funeste au fost început a fi paralisate prin negoțul cu vite ce’l făceau cu România, căci cumpărau vite eftine în România, lucrau cu dânsele pământul ce li-a rămas, și apoi le vindeau cu oarecare câștig. Libera comunicațiune cu România li-a ajutat mai mult decât legile făcute altmintrea cu intențiune bună în contra cămătăriei, dară carile au putut să fie numai paliative în contra stoarcerii lor prin camete”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 2, Suceava, Iuniu 1887.
„Ștrandul din Cîmpulung”
„Cîmpulungul, orașul unde natura a fost mai darnică în frumusețile ei decît cu alte locuri, oferă localnicilor și celor care îl vizitează minunate locuri de recreere. Un astfel de colț pentru recreerea oamenilor muncii îl constituie și ștrandul din localitate. Așezat într-un minunat cadru natural, la poalele unui deal umbrit de păduri de conifere, ștrandul este vizitat în zilele senine de vară de un mare număr de persoane. Bazinul este locul de întîlnire al înotătorilor amatori care deseori își măsoară puterile în apele lui. Alături de bazinul celor mari există un bazin mic, circular, pentru copii, în jurul căruia, din țevi, țîșnesc fire subțiri de apă. Veselia copiilor care aleargă gălăgioși prin apă, jocul de volei al celor mari, arborii și arbuștii ornamentali, rondurile de flori, toate formează o ambianță cît se poate de plăcută în acest colțișor al orașului. Un amănunt demn de remarcat îl constituie băile de nămol, la care se folosește nămolul de turbă de la Poiana Stampei și băile de cetină, care sunt specialitatea casei”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5144, Suceava, Iunie 1964.
„Conferința domnului Liviu Rebreanu la Vatra Dornei”
„În 27 maiu a.c. a avut loc, în sala arhiplină a Primăriei orașului Vatra Dornei, conferința entuziast aplaudată a maestrului Liviu Rebreanu, care a vorbit despre Gh. Coșbuc. Maestrul Rebreanu a sosit în localitate cu trenul însoțit de doamna Rebreanu. La gară, a fost întâmpinat de capii autorităților locale, în frunte cu primarul orașului, d-l senator Forfotă, care, în câteva cuvinte bine însoțite, i-a urat bun venit, de d-l avocat Aurel Avram, corpul didactic primar și secundar și un foarte numeros public. După conferința maestrului Rebreanu, care a fost precedată de un cuvânt introductiv spus de poetul și directorul școlar Vasile Huțanu, a urmat, în sala restaurantului comunal, o masă comună”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4570, 1 Iunie 1935.