Produsele organice au de cele mai multe ori un preț de trei ori mai mare decât cele normale. În ciuda acestui fapt, mulți le preferă pentru că le consideră mai sănătoase și mai sigure.
Totuși, cel mai amplu studiu pe această temă a relevat faptul că nu există nici o diferență între aceste produse.
Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Stanford, California, consideră că aceste produse nu sunt nici mai nutritive și nici nu vor îmbunătăți sănătatea consumatorului față de legumele și fructele crescute cu pesticide și chimicale, informează Daily Mail.
Studiul menționează și că nu au fost găsite dovezi privind lipsa pesticidelor în produsele organice, dar acestea erau la un nivel mai mic.
Autorul studiului, doctorul Bravata, a explicat concluziile cercetării: „Nu există o diferență prea mare între mâncarea organică și cea tradițională dacă trebuie să iei o decizie privind sănătatea ta”.
Cercetarea a survenit ca urmare a unei analize privind toate studiile efectuate până acum pe cele două tipuri de alimente. Oamenii de știință menționează însă că cercetarea nu a avut rolul de a detecta diferențele reale.
Analiza nu a relevat o diferență notabilă între conținutul de vitamine dintre cele două tipuri de mâncare. De asemenea, nu au fost găsite diferențe între nivelul proteic sau cel al grăsimilor.
Crystal Smith-Spangler, unul dintre cercetătorii de la Stanford, s-a declarat surprinsă de rezultatul studiului. „Sunt oameni care cred că mâncarea organică este întotdeauna mai sănătoasă și mai nutritivă. Am fost puțin surprinși că nu am descoperit asta”, a spus ea.
Doar cu 30 la sută mai puține pesticide au fost descoperite în produsele organice față de cele normale.
Studiu
Produsele organice nu sunt mai sănătoase decât cele crescute cu pesticide
