Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană



Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană
Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană

Ai nevoie de: Pentru foi: 400 g de făină, 200 g de unt (de prefarat untură), 40 g de drojdie proaspătă, 4 linguri de lapte, 4 gălbenușuri, o lingură rasă de zahăr; Pentru cremă: 250 g de nuci măcinate, 250 g de zahăr, 4 albușuri, un pliculeț de zahăr vanilinat (coajă rasă de lamâie sau rom); Pentru glazură: 200 g de zahăr pudră, 4 linguri rase de cacao, 4 linguri de apă fierbinte, 30 g de unt.
Cum se prepară: Pentru foi, drojdia se înmoaie în laptele călduț și se amestecă până se topește. Apoi se face un aluat din toate ingredientele și se lasă la dospit timp de o oră. Se împarte aluatul în două părți, se întind pe rând, se coc într-o tavă, tapetată în prealabil, la foc potrivit. Se lasă la răcit.
Citește continuarea pe Antena satelor



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)