Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană



Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană
Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană

Ai nevoie de: Pentru foi: 400 g de făină, 200 g de unt (de prefarat untură), 40 g de drojdie proaspătă, 4 linguri de lapte, 4 gălbenușuri, o lingură rasă de zahăr; Pentru cremă: 250 g de nuci măcinate, 250 g de zahăr, 4 albușuri, un pliculeț de zahăr vanilinat (coajă rasă de lamâie sau rom); Pentru glazură: 200 g de zahăr pudră, 4 linguri rase de cacao, 4 linguri de apă fierbinte, 30 g de unt.
Cum se prepară: Pentru foi, drojdia se înmoaie în laptele călduț și se amestecă până se topește. Apoi se face un aluat din toate ingredientele și se lasă la dospit timp de o oră. Se împarte aluatul în două părți, se întind pe rând, se coc într-o tavă, tapetată în prealabil, la foc potrivit. Se lasă la răcit.
Citește continuarea pe Antena satelor



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. România, de ieri, de azi…(1)

Cockteil… cu amor, umor și poezie. România, într-o eternă tranziție (3)?

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)