Popcornul, mai sănătos decât fructele și legumele?



S-a descoperit că popcornul are o concentrație mare de antioxidanți pentru că are doar patru procente de apă, în timp ce fructele și legumele conțin 90 la sută apă
S-a descoperit că popcornul are o concentrație mare de antioxidanți pentru că are doar patru procente de apă, în timp ce fructele și legumele conțin 90 la sută apă

Popcornul era deja considerat un aliment benefic pentru organism, cu puține calorii, dar un grup de oameni de știință susțin că acesta este, din punct de vedere al nivelului antioxidanților, mai indicat chiar și decât fructele și legumele.
Antioxidanții sunt foarte benefici pentru sănătate pentru că luptă împotriva radicalilor liberi din organism.
S-a descoperit că popcornul are o concentrație mare de antioxidanți pentru că are doar patru procente de apă, în timp ce fructele și legumele conțin 90 la sută apă, informează Daily Mail.
Cercetătorii Universității Scranton, Pennsylvania, au constatat că o gustare de popcorn are 300 mg de antioxidanți, aproape dublu decât cea din fructe, 160 mg de antioxidanți.
Totuși, ei au menționat că oamenii n-ar trebui să renunțe la fructe și legume pentru popcorn din cauză că acesta din urmă nu conține vitamine vitale și nutrienți. „Popcornul poate fi însă gustarea perfectă”, au concluzionat ei.