„Poluare”



„Poluare”
„Poluare”

„Stațiunea balneo-climaterică Iacobeni”
Stațiunea balneo-climaterică Iacobeni se deschide la 1 Iunie, pregătindu-se în stabilimentul nou construit. Veți avea parte de băi de apă sulfuroase radioactive și de băi de arnică cu adaosuri de sare și cetină. Sezonul: între 1 Iunie și 30 Septembrie. Restaurante și locuințe ieftine, muzică, variate distracții și excursii”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul IX, nr. 174, 16 Mai 1930.
„Petrecerile poporale”
Înainte de războiul mondial se aranjau petreceri poporale la care participau toți Românii, fără deosebire. Petrecerile se desfășurau cu un plan instructiv și, aș putea spune, educativ, în adevăratul înțeles al cuvântului. Timpul aranjărilor era de regulă o sărbătoare și petrecerea dura de la orele 2:00 la 9:00. La ora 9:00, muzica intona marșul de plecare și toată lumea părăsea locul petrecerii cu voie bună și cu amintiri și impresii frumoase. Apoi petrecerile se aranjau rar. Astăzi se face cu totul altfel, petrecerile poporale durează toată noaptea, când e timpul de odihnă, și o nouă zi de muncă pentru gospodari și gospodine. Ba, se întâmplă că petrecerile poporale au loc sâmbătă seară spre duminică. Cel ce a petrecut noaptea în atmosferă plină de praf, în ziua de duminecă, când în biserică se face slujba Dumnezeiască, doarme. Ba, sunt cazuri că petreceri, nunți chiar, se aranjează în timpul de post. Și cazurile acestea nu sunt izolate.”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4565, Mai 1935.
„Poluare”
La Ițcani, în apropiere de podul de peste apa Sucevei, IGO a închiriat o rampă pentru descărcarea produselor petroliere. După ani de zile, în jurul rampei s-a format un adevărat lac de combustibil. Pe lângă primejdia permanentă a unui incendiu pe care o prezintă, se aduc daune cu urmări greu de prevăzut. O fîntînă din apropiere a fost poluată iremediabil. Poluarea se poate extinde la întreaga pînză freatică din adîncimea straturilor pămîntului”.
„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6036, Suceava, Vineri 12 mai 1967.



Recomandări