Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos



Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos
Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos

Rețeta ce urmează mi-a fost „dăruită” de unul dintre cei mai cunoscuți monahi de pe Muntele Athos din zilele noastre. Nu, nu este unul dintre acei schimnici duhovnici, căutați de toată lumea pentru vorbele-i înțelepte. Părintele Epiphanios Mylopotamitul este autorul unei cărți de bucate athonite, publicată deja în trei limbi de circulație internațională. Am avut rarul privilegiu de a-l vedea gătind, în Grecia și în România, și de a-i afla rețetele. Cum este și aceasta de plăcintă cu spanac.
Ai trebuință de: 1,500 kg spanac, 10 ouă, 500 g brînză (rasă), 4 linguri de unt, puțin ulei de măsline, 10 foi de plăcintă, puțin mărar, 10 fire de chivas, piper măcinat, sare.
Citește mai departe pe pagina ANTENA SATELOR



Recomandări

Ce rol au ouăle în plăcintele sau prăjiturile cu brânză. Rețetă plăcinte cu brânză telemea și ouă

Festivalul Plăcintelor și spectacolul „La plăcinte înainte!”, la Cetate, în prima săptămână din noiembrie

Festivalul Plăcintelor și spectacolul „La plăcinte înainte!”, la Cetate, în prima săptămână din noiembrie
Festivalul Plăcintelor și spectacolul „La plăcinte înainte!”, la Cetate, în prima săptămână din noiembrie