Ingrediente:
– Piept de curcan 200 gr.
– Cașcaval ras 50 gr.
– Șuncă Praga 50 gr.
– Creier 20-30 gr.
– Ouă 1
– Pesmet
– Sare, piper, muștar
Mod de preparare:
Se porționează pieptul de curcan și se bate dacă este nevoie cu ciocanul de șnițele. Se condimentează după care se unge cu muștar, se așează în ordine șunca, creierul și cașcavalul ras. După preferință, se pot adăuga și ciuperci la umplutură. Se împăturește, după care se dă prin oul bătut iar apoi prin pesmet, operația repetându-se de 2-3 ori.
Se prăjește în baie de ulei încins timp de 15-20 minute până se rumenește. Se servește cu garnituri asortate după preferință (pieptul de curcan se poate înlocui cu piept de pui).
Bucătar Sorin Băeșu


Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo
