Perioadele dificile din viață tind să influențeze oamenii să consume alimente mai bogate în calorii. Un studiu făcut public de către cercetătorii americani de la Universitatea din Miami susține că etapele grele din viața oamenilor îi împing pe aceștia să își găsească alinarea în mâncare.
Persoanele care tind să fie îngrijorate recurg la mâncatul în exces, studiul efectuat de doi profesori ai Universității din Miami spunând că presiunea cotidiană dar și gândul că în viitor lucrurile se vor înrăutăți declanșează o reacție a corpului de „a trăi bine pe moment”, relatează publicația britanică Daily Mail.
Conform cercetătorilor, atunci când oamenii simt că resursele și mâncarea vor fi împuținate, ei pun un accent mult mai mare pe hrana cu mai multe calorii.
„Rezultatele studiului nostru sunt dovada a perioadei prin care țara noastră a trecut. Încheierea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale în care s-a vorbit despre o economie slabă, violența făcută cu ajutorul armelor, război și disensiunile dintre taberele politice dovedește că oamenii se recuperează greu după această etapă. Acum că știm că astfel de mesaje îi determină pe oameni să consume alimente bogate în calorii datorită instinctului de supraviețuire, ar fi mai înțelept, pentru cei care vor să aibă un an mai sănătos, să renunțe la astfel de știri o perioadă”, a declarat Juliano Laran, profesor asistent la Universitatea Miami.
Studiu
Perioadele dificile influențează tipul de alimente pe care le consumăm
