„Pericolul străinilor”



Presa veche 25 mai cu foto ÎNGRIJIREA CULTURILOR (2)
Presa veche 25 mai cu foto ÎNGRIJIREA CULTURILOR (2)

„Pericolul străinilor”
Străinii de pe aceste meleaguri devin prin purtarea lor din ce în ce mai îndrăsneți, ba chiar și agresivi. Noi avem prea multă omenie și modestie, și cu aceste nu putem rezista obrăsniciei și îndrăsnelii străinilor. În loc să-i plesnim în numele tatălui noi ne retragem și le facem lor loc liber. În modul acesta ne-am dat noi pradă străinilor, și în ziua de astă-di trec toate pe aceeași cale dela noi în mâinile lor. Am fost plecați și am îmblat rău după cum am vedut. Să nu uităm de proverbul «Obraznicul mănâncă praznicul», și se-l urmăm față de adversarii noștri. Oaspeții noștri nepoftiți, de câte ori se arată în viața publică, se presintă în mulțime mare. Românii însă apar numai sporadic, ici colo câte unul. Faptul acesta îi face pe cei de la putere să creadă că Românii nici nu se află în țara aceasta, s’au că’s pierduți cu totul, străinilor li dă curaj. Ei se țin mai tari de cum sunt, vedând că ne impun nouă, noi însă, cu toată majoritatea noastră, pierdem tăria morală, credem causa pierdută și dicem: Așa ne-a fost scris în cartea sorții”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 1, Mai 1987.
„Oameni ai muncii de pe ogoare!”
Țăranii muncitori trebuie îndemnați să folosească din plin prășitoarele cu tracțiune animală și să se într-ajutoreze pentru a putea executa prășitul la timp și după regulile agrotehnice. Oameni ai muncii de pe ogoare! Folosiți din plin mijloacele mecanizate la întreținerea culturilor, respectați și îndrumările date de inginerii și tehnicienii agronomi, care vă ajută să obțineți recolte bogate!”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2942, Suceava, Mai 1957.
„Laboratorul de cofetărie”
Mai puțin prin destinația sa, dar mai mult prin condițiile de igienă ce trebuie să le îndeplinească, un laborator de cofetărie este asemănător oarecum cu un laborator medical. Aici se prepară prăjituri și alte produse zaharoase care, pe lîngă faptul că trebuie să fie gustoase, se cere să conțină cantitățile stabilite de grăsimi, zahăr, etc, trebuie să fie făcute igienic. La laboratorul de cofetărie din Rădăuți curățenia lasă mult de dorit. Untul, zahărul, smîntîna și alte alimente nu sînt bine păstrate, sînt lăsate descoperite și ținute în ambalaje necorespunzătoare”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3882, Suceava, Miercuri 1 iunie 1960.



Recomandări