Pentru a slăbi, este indicat consumul de ciocolata neagră, dar cu moderație



Pentru a slăbi, este indicat consumul de ciocolata neagră, dar cu moderație. Foto: Shutterstock
Pentru a slăbi, este indicat consumul de ciocolata neagră, dar cu moderație. Foto: Shutterstock

Un nou studiu american, publicat luni, dezvăluie noi virtuți ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderație și însoțită de un stil de viață sănătos, permite obținerea unei scăderi a indicelui de masă corporală (IMC). În ciuda conținutului ei ridicat de calorii, ciocolata este bună pentru metabolism, afirmă autorii acestui studiu realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane, publicat în revista americană Archives of Internal Medicine.
Participanții, a căror vârstă medie a fost de 57 de ani, care mâncau ciocolată în medie de două ori pe săptămână și făceau sport de 3-4 ori pe săptămână, aveau un IMC mai mic în comparație cu cel al persoanelor care nu consumau acest desert la fel de des.
Indicele de masă corporală (IMC) permite calcularea corpolenței unei persoane și este raportul dintre greutate și pătratul înălțimii acelei persoane. El ajută la evaluarea riscului de apariție a bolilor asociate cu excesul ponderal sau cu o greutate sub media normală.
Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins între 18 și 25 sunt considerate ca având o greutate normală, cele cu un IMC cuprins în intervalul 25,1 – 30 sunt supraponderale, iar obezitatea morbidă începe atunci când IMC-ul depășește valoarea 30.