Bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava mănâncă din nou de la bucătăria a unității, după ce lucrările de reabilitare și dotare au fost finalizate în proporție de aproximativ 80%.
„După ce vom pune la punct și ultimele detalii, vom schimba radical meniul. Deocamdată, s-au îmbunătățit calitatea și aspectul mâncării. Intenția este de diversificare a hranei, sunt gândite chiar și spații de patiserie și pentru un bufet de tip fast food, trebuie doar să angajăm un specialist”, a precizat actualul manager interimar al unității, doctorul Doina Ganea Motan.
Controale de la ASP și DSVSA
Activitatea bucătăriei a fost reluată pe 27 decembrie, cu două zile întârziere față de data preconizată. Și asta, din cauza unei neglijențe care nu a permis introducerea la timp a gazului, motiv pentru care pe 25 și 26 decembrie a fost prelungit contractul cu restaurantul Gloria.
În urma renovării la care a fost supusă și care a costat peste 10 miliarde de lei vechi, bucătăria Spitalului Județean de Urgență a devenit de nerecunoscut. Spațiul permite acum păstrarea igienei, iar utilajele pentru prepararea și păstrarea hranei sunt moderne.
Ieri, Autoritatea de Sănătate Publică și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava au anunțat că vor verifica, săptămâna viitoare, noile condiții în care se prepară hrana pacienților.
Mâncare mai bună
Ieri, meniul bolnavilor care mănâncă „la comun” era compus din supă cu fidea, gulaș de cartofi cu friptură de porc, pentru cei aflați la regim acesta constând în supă cu găluște și pilaf cu rasol de vită.
Toți au primit ca desert cozonac. Și asta, în timp ce bolnavii de diabet au fost hrăniți cu supă cu găluște, varză cu rasol de vită, și mere la desert.
Lucrările la bucătăria Spitalului Județean de Urgență au început după ce autoritățile sanitare locale au constatat că locul este o sursă de infecție.
Atât ASP, cât și DSVSA au ajuns la concluzia că activitatea acesteia trebuie suspendată deoarece nu există garanția că se pot respecta normele de igienă în ceea ce privește prepararea hranei.
De la închiderea bucătăriei, mâncarea bolnavilor a fost gătită de restaurantul Gloria, în baza unui contract încheiat între spital și unitatea de alimentație publică.