Pască cu smântână



Pască cu smântână. Foto: www.imageshack.ro
Pască cu smântână. Foto: www.imageshack.ro

Ingrediente:
Aluat
1 lingură drojdie; 1 kg de făină, 8 gălbenușuri, coajă de lămâie, 1 cană cu lapte dulce, 300 g de zahăr, 200 g de unt.
Umplutură:
1 kg de smântână, 5 gălbenușuri, vanilie, coaja rasă de lămâie, 100 g stafide, 200 g de zahăr, sare.
Instrucțiuni:
1) Frământați un aluat ca de cozonac pe care îl lăsați să crească pentru câteva ore.
2) Apoi împărțiți cantitatea de aluat în 3 părți: una o veți folosi pentru a o întinde pe toată dimensiunea tăvii, unsă în prealabil cu unt.
3) Rulați sub formă de sul celelalte două bucăți și aranjați-le pe marginea tăvii, astfel încât să formeze un cerc.
4) Umplutura o faceți amestecând zahărul cu gălbenușurile până se omogenizează și apoi adăugați stafidele, coaja de lămâie, vanilia, sarea și smântâna.
5) Puneți amestecul în mijlocul tăvii și dați la cuptor.
6) Când vedeți că aluatul s-a rumenit puteți să scoateți pasca din cuptor și să o puneți pe un platou sau farfurie.
7) Nu uitați că, la fel ca orice cozonac, pasca trebuie ferită de frig și acoperită cu ceva.