Pâinea preparată cu sfeclă roșie contribuie la scăderea tensiunii arteriale



Pâinea preparată cu sfeclă roșie contribuie la scăderea tensiunii arteriale
Pâinea preparată cu sfeclă roșie contribuie la scăderea tensiunii arteriale

Cercetătorii britanici au descoperit faptul că pâinea preparată cu sfeclă roșie contribuie la scăderea tensiunii arteriale, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au oferit unui număr de 12 pacienți felii de pâine preparată din 100 de grame de sfeclă roșie, în timp ce alți 12 pacienți au primit pâine normală.
Medicii au măsurat tensiunea arterială după trei ore și au descoperit că pacienții care au primit pâine din sfeclă roșie au prezentat o scădere de șapte procente a tensiunii sangvine sistolice (a doua cifră din sistemul de două cifre care indică tensiunea sangvină, ce semnifică presiunea din artere între două bătăi ale inimii) în comparație cu pacienții din grupul de control.
Savanții britanici au decis să încorporeze sfecla roșie în pâine după ce o serie de studii anterioare au sugerat faptul că această plantă ar putea scădea presiunea sangvină. Se crede că acest fapt se datorează concentrației mari de nitrați din sfecla roșie.
Nitrații ajută la lărgirea vaselor sangvine și mai pot fi găsiți în spanac, salată verde și rucola.