„Despre școlile poporale”
„Nu scim: este poporul român incapabil pentru cultură mai înaltă sau este el nevrednic pentru astfeliu de bine? Întrebarea întâia să o respundă cei ce ne cunosc, ear’ la întrebarea a doua trebuie să obiectăm, că nu scim causele de ce-s alții mai buni decât Românii! Din timp în timp, ni se dă și nouă câte un ciolan de ros și ni se dăruiesce, după mai multe stăruinți, în cutare sau în cutare comună, câte o școală”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 1, Suceava, 15 Mai 1887.
„Nevoia la culme”
„O parte din districtul Sucevei, îndeosebi comunele Ruși Mănăstioara, Reuseni și Securiceni, duce lipsă nespus de mare, după ce recolta porumbului de anul de anul trecut a fost nimicită cu desăvârșire, bătută fiind de grindină. Suntem informații că populațiunea sermană din aceste locuri începe a se hrăni cu știuleți (ciucălăi) de păpușoiu. Asemenea fel de hrană pregătește cele mai cumplite boli contagioase, ca febra tifoidă (tifosul), lângoarea ș.a. Ne facem datoria de a atrage cu toată insistența atențiunea comitetului țării și a autorităților administrative asupra acestei noue și cumplite primejdii ce ne amenință”.
„Viața Nouă”, Anul III, nr. 153, Mai 1915.
„Oameni ai muncii de pe ogoare!”
„Inginerii și tehnicienii agronomi au datoria să lămurească țăranii muncitori de foloasele pe care le aduce prășitul la timp și întrebuințarea la această lucrare a mijloacelor mecanizate. Țăranii muncitori trebuie îndemnați să folosească din plin prășitoarele cu tracțiune animală și să se într-ajutoreze pentru a putea executa prășitul la timp și după regulile agrotehnice. Oameni ai muncii de pe ogoare! Folosiți din plin mijloacele mecanizate la întreținerea culturilor, respectați și îndrumările date de inginerii și tehnicienii agronomi, care vă ajută să obțineți recolte bogate!”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2942, Suceava, Duminica 12 mai 1957.