Patru membri ai unei familii din Liteni, o mamă gravidă în luna a șaptea și trei copii, au ajuns luni după-amiază la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu suspiciune de toxiinfecție alimentară după ce au mâncat preparate alterate din carne de porc.
Celor patru persoane li s-a făcut rău deoarece produsele pe care le-au consumat erau vechi, insuficient preparate termic și fuseseră păstrate în condiții improprii.
Pacienții sunt o femeie de 34 de ani și trei băieți de 1, 12 și 13 ani, care prezentau simptome de greață, vărsături și dureri de cap. Cei patru bolnavi au fost investigați în secția de Boli Infecțioase, unde medicii au stabilit că nu este vorba de ceva grav, ci de o simplă enterocolită, astfel că după administrarea de perfuzii mama și cei trei copii au putut pleca acasă.
La spital, femeia le-a declarat medicilor că preparatele din carne pe care le-a mâncat împreună cu cei trei băieți proveneau de la o nuntă din weekend. „Mama a primit produsele de la o vecină, care nu le-a ținut la frigider și astfel s-au stricat”, au arătat doctorii.