Lucrările de modernizare a zece străzi intens circulate din Suceava, dar și de consolidare a unor poduri și pasaje rutiere, cu fonduri europene, au atras atenția unor mari firme de construcții și asfaltatori, care s-au și asociat, în numeroase cazuri, pentru a da o „greutate” mai mare ofertei lor.
Nu mai puțin de nouă oferte ale unor mari companii și asocieri de firme au fost depuse pentru obținerea contractului de realizare a acestor lucrări, pentru finanțarea cărora sunt puși la dispoziție aproape 8 milioane de euro.
„Faptul că sunt atât de mulți ofertanți este un atu pentru noi, pentru că în acest fel se pot obține prețuri foarte bune de realizare a lucrărilor, în condiții de calitate. Așteptăm perioada de verificare a ofertanților, care va dura aproximativ 25 de zile, pentru a trece la licitarea electronică a sumelor cu care se angajează să facă lucrările”, a precizat viceprimarul Ovidiu Doroftei.
Din cele 35,678 de milioane de lei, cât este valoarea totală a proiectului, mai bine de 28 de milioane de lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă, în vreme ce contribuția Primăriei Suceava este de 572.389 de lei la valoarea eligibilă a proiectului și 217.898 de lei la valoarea neeligibilă, în vreme ce 6,8 milioane de lei reprezintă valoarea TVA-ului care trebuie achitat.
Prin acest proiect, urmează să fie modernizate străzile care fac parte din traseul E 85 – Traian Vuia, Cernăuți, Grigore Alexandru Ghica, dar și bulevardul George Enescu, str. Mărăști, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă și Universității.
Lungimea totală a străzilor propuse spre modernizare este de 8,8 km, urmând să fie modernizate și trotuarele aferente acestora. Una dintre cele mai importante componente ale proiectului o reprezintă lucrările de reabilitare și consolidare a podului de la Ițcani de peste apa Sucevei, precum și a pasarelei CFR din acea zonă.
Concurență puternică
Nouă mari firme și asocieri se „bat” pentru contractul de 8 milioane de euro, de refacere a zece străzi din Suceava
