Pentru 4 porții:
1 kg file de căprioară (cerb)
2 cepe potrivite
2 linguri pastă tomate concentrat
200 gr. untură
făină grâu
supă oase (apă cu puțină vegeta)
zahăr
sare
piper
măsline pentru decor
Mod de preparare:
Se împarte mușchiul câte 2 tranșe la porție.
Se tasează cu podul palmei după care se dă prin făină și se prăjește la foc iute timp de 2-3 minute pe ambele părți.
Se scoate separat în alt vas, iar în untura rămasă se călește ceapa împreună cu 2-3 lingurițe de zahăr și 2 de făină. Se adaugă apoi pasta de tomate și se stinge cu supă.
După ce a clocotit se adaugă la tranșele de carne friptă și se fierbe timp de 30-40 minute.
Se condimentează cu sare, piper, iar la urmă se adaugă un pahar de vin roșu demidulce.
Separat se fierb cartofii în coajă, se curăță, se trag prin mașina de tocat cu sită fină, se adaugă 2-3 ouă, verdeață, 2-3 linguri de făină, sare, piper, după care se modelează sub formă de bastonașe, se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se așează în platou, se decorează cu măsline și lămâie și se servește cald, însoțit de un pahar de vin roșu demidulce.
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo
