Mușchi de vită cu ciuperci



Ingrediente:
– mușchi vită 220 g
– ciuperci proaspete 4-5 buc.
– unt 40 g
– Cinzano 50 mc
– zahăr 5 g
– sare, piper
– salvie, rozmarin – 2 fire
– ulei măsline 10 ml
Mușchiul de vită se porționează în 2 tranșe, se unge cu ulei de măsline și se frige într-o tigaie bine încinsă, pe ambele părți. După prăjirea mușchiului în tigaie se topește untul, iar când acesta este topit se presoară zahărul până se caramelizează și se stinge cu Cinzano. Se adaugă salvia, rozmarinul, sarea și piperul după gust. Separat, ciupercile tăiate felii se călesc în ulei încins până devin maronii, se scurg de ulei și se adaugă în sosul de unt și Cinzano.
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo