Ingrediente :
Mere kg KG 1,50
Piper Gr 2,00
Cartofi cu migdale PO 10,00
Morcovi glazurați PO 10,00
Sare Gr 20,00
Condimente Gr 60,00
Cappy Nectar 1 l L 0,30
Brandy L 0,05
Vin L 0,20
Supa de oase KG 0,20
Mușchi de porc KG 1,85
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 250 de grade C. Mușchiul de porc de porc se asezonează cu sare, piper și salvie. Se pune la cuptor într-o tavă mușchiul de porc. După 15 minute, se micșorează flacăra și se mai coace mușchiul la foc redus timp de 1 ½ oră. Se vor tăia merele în jumătate și se vor pune în tavă alături de mușchiul de porc în ultimele 20 de minute de coacere. În timp ce mușchiul de porc se rumenește în cuptor se prepară cartofii duchesse. După ce au a fost preparată pasta de cartofi, se lasă să se răcească pentru a putea fi manevrata și se vor forma niște bile din cartofi. Aceste bile de cartofi se vor trece prin faină, ou, și fulgii de migdale. Chifteluțele de cartofi se vor prăji apoi doar cât să capete o culoare aurie. Se vor scoate și se vor așeza pe o bucată de hârtie, pentru a se îndepărta surplusul de ulei. Se scoate tava din cuptor și se va înlătura orice urmă de grăsime din aceasta. Se va păstra mușchiul de porc la cald. Se va pune tava pe o sursa de căldura ( flacără sau cuptor). Se vor adăuga în tavă, vinul și brandy-ul. ( atenție să nu rămână mici particule de materie arse pe fundul tăvii). Se adaugă apoi supa de oase, sucul de mere și se lasă la foc până se îngroașă și se reduce la jumătate cantitatea. Se va strecura sosul și se va asezona. Se pun toate ingredientele pentru pregătirea morcovilor într-o tigaie. Se acoperă și se fierb timp de 12 minute. Se va lua apoi capacul, astfel încât lichidul se va reduce și ușor se va carameliza.
Bucătar: Constantin Grigoraș
