Materii prime pentru 10 porții
– Mușchi de porc 1.500 kg
– Cârnat cabanos 0.300 kg
– Ceapă 0.250 kg
– Usturoi 0.125 kg
– Roșii conservă 1 kg
– Rădăcinoase 0.250 kg
– Sare 15 g
– Piper 5 g
– Rozmarin proaspăt (2 crenguțe) 15 g
– Orez 0.500 kg
Mod de preparare
Mușchiul de porc se fasonează și porționează trunchiuri, se asezonează cu sare, piper și puțin rozmarin după care se prăjește în tigaie la foc mic timp de 6-8 min. pe o parte și pe alta, astfel încât să rămână roz in interior. Separat din ceapă, usturoi, rădăcinoase, roșii de conservă și cabanos se prepară un sos ragout care se fierbe timp de 10 min. Din orez se prepară pilaf.
Mușchiul de porc se servește tranșat felii cu sos ragout și garnitură de pilaf de orez decorat cu felioare de cabanos rumenit și crenguțe de rozmarin proaspăt.
Bucătar: Constantin Grigoraș


Reteta zilei este oferita de Continental Hotels
