Romfilatelia a pus în circulație emisiunea filatelică „Descoperiți România – Muntenia”, ilustrată cu comori istorice și personalități reprezentative ale zonei.
Țara Românească, regiune istorică a României, era alcătuită din Muntenia (cunoscută drept Marea Valahie) și Oltenia (sau Mica Valahie).
Istoria scrisă a Munteniei, începută în timpul domniei lui Basarab I, avea în vedere un teritoriu înscris între Carpați, Dunăre, Siret și Milcov. Domnitorul care l-a urmat după trei decenii, Mircea cel Bătrân, a reușit să mențină un recunoscut statut de independență a teritoriului și să beneficieze de cel mai întins teritoriu („până la Marea cea mare”).
Emisiunea filatelică, tipărită în sistem offset la patru culori pe hârtie cromo-gumată, este alcătuită din patru valori și are un tiraj total de 43.288 de timbre.
Valoarea nominală de 2,50 lei scoate în evidență, într-o sugestivă asociere, silueta maiestuoasă a mănăstirii Curtea de Argeș și a ctitorului ei, domnitorul Neagoe Basarab.
Valoarea nominală de 3,50 lei amintește de domnitorul Constantin Brâncoveanu și de stilul brâncovenesc prezent în ornamentele ctitoriilor sale.
Valoarea nominală de 8,00 lei reunește într-o compoziție definitorie frumusețea costumului popular al Munteniei, motive decorative ale covoarelor și alesăturilor zonei, alături de decorațiuni în piatră ale valoroaselor edificii mănăstirești, prezențe valoroase ale istoriei țării.
Valoarea nominală de 15,00 lei prezintă Bucureștiul într-un ansamblu de imagini reprezentativ pentru spiritualitate și cultură, prin clădirea Ateneului Român și imaginea statuară a marelui om politic Ion I.C. Brătianu.
Ilustrația celor patru timbre ale emisiunii este completată de heraldica zonei (stema Munteniei).
Manșeta blocului emisiunii prezintă Turnul Chindiei, din cadrul Complexului Muzeal Curtea Domnească, Târgoviște.
Au fost realizate și 455 de seturi de plicuri „prima zi” (FDC) ilustrate cu un mozaic de imagini, cu trimitere către anumite detalii arhitecturale specifice Mănăstirii Stavropoleos din București și detalii specifice portului tradițional femeiesc din Muntenia.