Ingrediente pentru 4 persoane:
Misto colorat:
– 300 g conopidă fiartă
– 300 g spanac fiert
– 300 g lapte
– 200 g morcovi fierți
– 60 g parmezan
– 50 g brânză fără grăsimi
– 5 ouă
– 3 lingurițe de amidon
– sare
Sos din fasole albă:
– 150 g fasole albă
– pătrunjel
– morcov
– țelină
– sare
– ceapă
– piper
Legume mixte:
– 4 buchețele de conopidă
– 4 buchețele de broccoli
– ½ morcov fiert
– ½ praz copt în vin roșu
– 2 linguri fasole albă fiartă
– 4 lingurițe de ulei de măsline
Misto alb: Frecați conopida cu 4 albușuri, 100 g de lapte, 30 g de parmezan și sare.
Misto galben: Frecați morcovii cu 4 gălbenușuri, 100 g de lapte, o linguriță de amidon, sare și restul parmezanului.
Misto verde: Frecați spanacul cu ingredientele rămase. Umpleți cu aceste compoziții 12 forme de flan și coaceți la vapori timp de 10 minute.
Sosul: Fierbeți fasolea, înmuiată, cu condimente, sare și piper, apoi pasați-le cu supa de la fierbere. Condimentați cu ulei de măsline.
La această rețetă vă recomandăm un vin alb sec Castello Monaci.
Bucătar Andrei Pîțu


Reteta zilei este oferita de Latino
