Michel Montignac, autorul celebrei cure de slăbire care îi poartă numele și pe care a pus-o la punct în anii 1980, a decedat, duminică, la vârsta de 66 de ani, a anunțat, joi, primăria orașului francez Annemasse, unde locuia nutriționistul francez, informează AFP.
Acest fost copil obez, devenit director în industria farmaceutică, a hotărât să înceapă, în anii 1970, o serie de cercetări în domeniul nutriției, încercând să își rezolve propria problemă de greutate, se afirmă pe site-ul celebrului nutriționist (www.montignac.com).
Michel Montignac a pus astfel bazele regimului său disociat – lipidele și glucidele nu trebuie amestecate în timpul aceleiași mese -, care a adus o modificare radicală față de regimurile tradiționale, bazate pe alimentația hipocalorică. Michel Montignac a testat regimul disociat pe el însuși și a slăbit 15 kilograme în doar câteva luni.
Ulterior, Montignac a publicat, în 1986, prima sa carte, intitulată „Comment maigrir en faisant des repas d’affaires”, care se adresa în principal directorilor care mănâncă adeseori în restaurant. Volumul a devenit rapid un bestseller în Franța, unde s-a vândut în peste 500.000 de exemplare.
În anul următor, Montignac a publicat volumul „Je mange donc je maigris” (Mănânc, deci slăbesc). Publicată în peste 40 de țări, această carte s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare.
Michel Montignac a publicat 20 de cărți despre slăbit, diete și sănătate, a participat la numeroase congrese și seminarii și a lansat o gamă de produse nutriționale bio, asociată celebrei sale metode de slăbit.
Nutriționistul francez Michel Montignac a venit și în România, în mai 2009, când a participat la seminarul „Mănânc, slăbesc și mă mențin”, organizat în București.