Ingrediente pentru 6 persoane:
– 2 bucăți file de porc
– 500 g linte fiartă scursă
– 24 felii bine alese de speck (prosciutto)
– vin alb sec
– supă extract de carne
– salvie
– salată creață
– unt
– ulei de măsline
– sare, piper
Timp de preparare: circa 45 de minute.
Pasați lintea și condimentați crema cu ulei de măsline, sare și piper. Tăiați cele două bucăți file de porc în circa 12 medalioane de circa 4 cm grăsime. Înfășurați câte o felie de speck în jurul lor, fixați cu o scobitoare și prăjiți medalioanele în tigaie, cu unt și 5-6 frunze de salvie. Acoperiți și lăsați să se coacă carnea 4 minute, pe fiecare parte și stropiți cu câteva picături de vin alb. Adăugați crema de linte pe medalioane și serviți-le cu câteva frunze de salată creață.
La această rețetă vă recomandăm un vin roșu Merlot delle Venezie „Mitico”
Bucătar Andrei Pîțu


Reteta zilei este oferita de Latino
