Două persoane, mamă și fiică, au ajuns miercuri după-amiază la spital, după ce s-au otrăvit cu ciuperci. Victimele, o femeie de 47 de ani și o fată de 16 ani, din Șcheia, au mâncat ciuperci culese din pădure, iar la aproximativ șase ore de la consum li s-a făcut rău. Pacientele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență, în secțiile Gastroenterologie și respectiv Pediatrie, cu simptome de dureri abdominale, greață și vărsături.
Purtătorul de cuvânt al unității sanitare, medicul Tiberius Brădățan, a arătat ieri că se așteaptă ca numărul celor care se internează din cauza intoxicațiilor cu ciuperci să crească. În acest sezon, la Spitalul Județean de Urgență Suceava, primele cazuri de intoxicații au fost înregistrate în weekend, când patru membri ai aceleiași familii, doi soți și copii acestora, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat ciuperci culese din pădure.
Medicul îi sfătuiește pe suceveni să evite consumul de ciuperci de origine necontrolată, chiar dacă știu să le deosebească pe cele comestibile de cele otrăvitoare, pentru a nu risca să se intoxice. Recomandarea este valabilă inclusiv în cazul ciupercilor comercializate în piețe, la tarabe. „Din cauza ploilor și a vântului puternic s-au produs încrucișări parțial toxice. Sfatul meu este să se consume doar ciuperci de cultură, din magazine, care sunt garantate 100%”, a spus Tiberius Brădățan.
În cazul apariției primelor simptome de boală, oamenii sunt sfătuiți să se prezinte de urgență la spital.
Cazuri noi
Mamă și fiică în spital, după ce s-au intoxicat cu ciuperci
