Legumele și fructele roșii – recomandate vara



Alimentele recomandate pentru a face față temperaturilor ridicate ale verii sunt roșiile, pepenele verde, ardeiul gras, dar și cel iute.
Atunci când observați că mercurul în termometre începe să urce vertiginos, trebuie să consumați alimentele de culoare roșie, care sunt un ajutor de nădejde în lupta împotriva căldurii. De asemenea, ele sunt un aliat pentru menținerea tinereții și elasticității pielii. Studii efectuate au demonstrat că elementele prezente în legumele și fructele ce au culoarea roșie reduc fragilitatea vaselor de sânge. Principalul antioxidat estiv este licopenul, care este pigmentul ce dă culoarea roșie fructelor sau legumelor, acesta trebuind să fie consumat așadar în cantități cât mai mari.
Roșiile, pepenele verde, portocalele roșii sau ardeiul roșu nu trebuie să lipsească din dietă pentru a vă menține sănătatea. Salatele, sucurile, dar și preparatele calde precum ciorba de roșii sunt benefice pentru buna funcționare a aparatului digestiv.
Pepenele verde – „fructul pasiunii”
De asemenea, este recomandată consumarea unei cantități cât mai mari de pepene verde, care a fost desemnat „fructul pasiunii” în această vară, ținând cont de faptul că s-a descoperit că aceasta îmbunătățește prestațiile sexuale ale domnilor. Pepenele verde conține substanțe care acționează într-o manieră asemănătoare cu cea a medicamentelor precum Viagra, relaxând vasele de sânge. Singurul „inconvenient” este acela că, pentru a beneficia de acest efect, trebuie consumate cel puțin șase felii de pepene verde pe zi.
Cercetătorii au descoperit că pepenele verde conține fitonutrienți ca licopenul, beta carotenul sau citrulina. Acești compuși produc reacții benefice în organism. Dintre acestea, citrulina este cea care ajută la relaxarea vaselor sanguine, putându-se vorbi despre același efect asupra organismului ca și Viagra.
Cure de slăbire cu pepene
De asemenea, adoptarea unei diete pe bază de pepene verde vă poate ajuta să scăpați de kilogramele în plus. Cu un aport caloric scăzut, pepenele verde nu conține grăsimi și este o sursă ideală de vitamine (A, B6, C) și potasiu. Acesta poate fi consumat fie în stare naturală, fie în diferite combinații, cele mai cunoscute fiind: salata de pepene verde cu brânză, pepenele verde în oțet, pepenele verde umplut cu fructe. Foarte apreciate sunt și sucurile din pepene verde sau cocteilurile.