LA FINALIZAREA PROIECTULUI „CONSTRUIRE CENTRU COMUNITAR DE RESURSE”



LA FINALIZAREA PROIECTULUI „CONSTRUIRE CENTRU COMUNITAR DE RESURSE”
LA FINALIZAREA PROIECTULUI „CONSTRUIRE CENTRU COMUNITAR DE RESURSE”

UAT MUNICIPIUL RĂDĂUȚIcu sediul în municipiul Rădăuți, strada Piața Unirii, nr. 2, jud. Suceava a finalizat proiectul „CONSTRUIRE CENTRU COMUNITAR DE RESURSE” – cod SMIS 151275 co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și Organismul IntermediarAgenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Valoarea totală a proiectului este de3.614.687,14 leidin care asistența nerambursabilă este de 1.904.052,52. Proiectul se derulează în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 și se implementează în municipiul Radauti, jud. Suceava între data 16.02.2022și data 31.12.2024.
Obiectivul general al proiectului: „Obiectivul specific al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate, prin realizarea investițiilor cu finanțare de tip FEDR (POR) asigurându-se complementaritatea cu investițiile de tip FSE (POCU), investiții integrate, cu un caracter specific de combatere a excluziunii sociale
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Îmbunătățirea infrastructurii sociale a municipiului Rădăuți prin construirea unui centru comunitar de resurse, care va oferi servicii sociale, educaționale și socio-medicale copiilor din comunitățile marginalizate și familiilor acestora (în special copiilor cu CES).
2. Asigurarea unui management eficient al proiectului, astfel încât sa se asigure îndeplinirea condițiilor de eligibilitate a tuturor cheltuielilor și să se obțină rambursarea integrală a cheltuielilor eligibile aprobate prin contractul de finanțare. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv specific va fi realizată activitatea 2 – Managementul proiectului. Resursele umane implicate pentru atingerea acestui obiectiv sunt membrii UIP și experții externi care vor fi subcontractați pentru servicii de management al proiectului.
3. Proiectul va contribui la diminuarea populației aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zonele marginalizate prin implementarea unor activități educaționale, sociale și socio-medicale în cadrul Centrului Comunitar de Resurse, țintite în special către integrarea copiilor proveniți din ZUM sau a celor cu probleme de învățare, către formarea și consilierea părinților, către oferirea de consiliere psihologică și asistență medicală familiilor din ZUM.
4. Proiectul va contribui la creșterea numărului populației care trăiește în zonele cu intervenții în regenerarea fizică, economică și socială a comunităților marginalizate (cu 1.500 persoane) prin amplasarea investiției într-o zona centrală, ușor accesibilă tuturor grupurilor țintă.
Rezultate in urma implementarii proiectului:
Cladiri publice sau comerciale construite sau renovate în zonele urbane/mp: 674 mp (suprafata desfasurata) la finalul implementarii proiectul.
Impactul investiției la nivelul localității constă în:

  • impact pozitiv asupra calitatii vietii populatiei municipiului.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional



Recomandări

Proiecte de peste 90 de milioane de euro depuse pentru gestionarea durabilă a fondului forestier național – cele mai multe la Suceava

Proiecte de peste 90 de milioane de euro depuse pentru gestionarea durabilă a fondului forestier național – cele mai multe la Suceava