Kevin Mitnick: „Fantoma rețelelor”



Kevin Mitnick: „Fantoma rețelelor”
Kevin Mitnick: „Fantoma rețelelor”

Cel mai șiret spărgător de computere și de rețele de comunicații își dezvăluie trucurile într-o captivantă poveste de viață, cu hackeri și detectivi FBI, cu spionaj informatic și urmăriri spectaculoase pe „autostrăzile” internetului.
Nu este doar o poveste cu hoți și vardiști în ciberspațiu, ci și o spovedanie a unui hacker spășit
Kevin Mitnick a bântuit cele mai securizate sisteme informatice din SUA și, în ciuda vitezei de reacție a autorităților americane, a fost tot timpul cu un pas înainte, evitând numeroasele capcane întinse de agenții de la criminalitate informatică.
Dincolo de ponturile tehnice, Kevin Mitnick dezvăluie cu umor în ce fel a reușit să păcălească zeci de angajați ai companiilor de telecomunicații sau funcționari publici, pentru a obține parole vitale, identități false ori softuri râvnite de toți hackerii din lume.
„Fantoma rețelelor” nu este doar o poveste cu hoți și vardiști în ciberspațiu, ci se vrea și o spovedanie a unui hacker spășit, care n-a vrut decât să-și demonstreze inteligența și care n-a câștigat nici un sfanț de pe urma raidurilor sale virtuale.
„A comis hackingul pur și simplu pentru că voia să-și testeze forțele”
Kevin Mitnick, așa cum spune Steve Wozniak (cofondator Apple), „a pătruns în computerele unor corporații, dar nu a distrus nici un fișier, nu a folosit și nici nu a vândut numerele cărților de credit la care a avut acces. A furat software, dar nu l-a vândut niciodată, nimănui. A comis hackingul pur și simplu pentru că voia să-și testeze forțele. A dus o viață palpitantă și cu sufletul la gură, cum vezi doar în cele mai bune filme polițiste”.
„Mă tem nu de ceea ce știu, ci de ceea ce nu știu – spune Steven L. Susman, director de tehnologia informației la Supreme Security Systems – iar Kevin Mitnick ne-a demonstrat cât de ignoranți suntem. Dacă vrei să-i bagi în sperieți pe șefii cei mari ca să-ți aprobe bugetul pentru securitate informatică, ajunge să le faci cunoștință cu demonstrațiile ingenioase și palpitante ale lui Mitnick”.
Sursa: www.libris.ro



Recomandări