Involtini de vinete și gamberoni



Ingrediente pentru 4 persoane:
– o vânătă de 400 g
– 8 gamberoni (creveți decorticați cu coadă)
– 40 g ardei verde
– oțet alb
– capere
– usturoi
– pătrunjel
– ulei măsline
– piper
Timp de preparare: circa 45 de minute.
Tăiați vânăta pe lung, în felii, ungeți-le cu ulei, apoi prăjiți-le în tigaie, învârtindu-le pe ambele laturi. Puneți-le pe o farfurie, stropiți-le cu oțet și lăsați-le la marinat. Tocați ardeiul cu jumătate de lingură de capere cu o legătură de pătrunjel și usturoi. Puneți toată compoziția pe 8 felii de vânătă și înfășurați fiecare gamberoni, rotiți-le formând pachețele. Așezați totul pe un platou, condimentați cu ulei, piper.
La această rețetă vă recomandăm un vin alb tânăr sec, parfumat ……. Grave Sauvignon.
Bucătar Andrei Pîțu

Reteta zilei este oferita de Latino