Inteligența vine mâncând



Pentru a veni în întâmpinarea nevoii crescute de „materie cenușie” existentă la nivel planetar, cercetătorii au pus la punct o dietă care ar fi o adevărată mană cerească pentru creier.
Deocamdată, dieta pusă la punct de cercetători s-a dovedit a fi benefică pentru cobai, însă rezultatele testelor îi determină pe cercetători să fie optimiști.
Specialiștii de la Massachusetts Institute of Technology au descoperit că unele componente din alimente îmbunătățesc sinapsele, altfel spus legăturile existente la nivelul celulelor nervoase.
Timp de câteva săptămâni, rozătoarele au fost alimentate cu combinații de colină, o substanță lipotropă prezentă în ou și care este indispensabilă în formarea neuronilor din ariile cerebrale ce guvernează memoria și inteligența, uridin monofosfat, prezentă de exemplu în spanac și acidul docosa-hexaenoic prezent în untura de pește. Cobaii au fost supuși apoi unor teste speciale de inteligență, cum ar fi clasicele probe de orientare în laborator. S-a constat că șoricei alimentați cu substanțele mai sus menționate prezentau o inteligență superioară, fapt confirmat și de analizele biochimice efectuate la nivel cerebral.
În opinia lui Richard Wurtman, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu, în următoarele teste, oamenii de știință vor încerca să demonstreze că aceste substanțe au un efect similar și asupra creierului uman.