Hribi uscați cu usturoi



Hribi uscați cu usturoi
Hribi uscați cu usturoi

Ingrediente: o farfurie cu hribi uscați, 5 căței de usturoi, 5 linguri făină, un pahar cu ulei, o cană cu sifon, sare
Preparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece jumătate de oră ca să se hidrateze și să ajungă la forma inițială. Din 4 linguri cu făină, o cană cu sifon, sare și usturoi pisat se face un aluat ca de clătite. Se scot hribii din apă, se sărează, se storc, se trec prin făină, apoi prin aluat și se prăjesc în ulei fierbinte. Se întorc des pentru a se rumeni pe toate părțile, se scot pe șervețele de hârtie pentru un sfert de oră, se trec pe un platou mare și se servesc cu cartofi prăjiți sau copți în cuptor și salată de varză acră.
Rețetă aflată de Simona Lazăr de la Maria Cristea Șoimu, autoarea volumului „Rețete bătrânești”



Recomandări