Ghid pentru alegerea unei ciocolate de calitate



Atunci când doriți să preparați un desert delicios în casă, este bine să știți cum puteți alege cea mai bună ciocolată.
Se poate întâmpla să vă treziți în fața raionului de dulciuri fără să vă dați seama ce anume să alegeți dintre sutele de sortimente. Și atunci ce e de făcut? Alegeți cea mai scumpă ciocolată și plecați? Mai scump nu înseamnă neapărat și mai bun. Atunci când sunteți în căutarea ciocolatei perfecte, există câteva lucruri pe care e bine să le „urmăriți”, ca să vă asigurați că, odată ajunși acasă, nu veți fi dezamăgit de ceea ce ați cumpărat.
Aspectul și mirosul ciocolatei pot spune multe
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să analizați aspectul produsului. Ciocolata este fină, netedă, fără pete dubioase? De multe ori, aceasta este plină de dungi sau pete albicioase sau gri. Acest lucru este semn că nu a fost păstrată în cele mai bune condiții, că a fost mutată din locuri foarte reci în locuri foarte călduroase ori invers, sau că a fost pusă în locuri umede. Totuși, e posibil ca aspectul să nu influențeze direct gustul și calitatea ciocolatei.
Mirosul este cât se poate de important. Dacă detectați și cea mai vagă urmă de mucegai sau de praf, puneți-o înapoi în raft. Dacă vi se pare că are un miros prea puternic de chimicale, nici măcar să nu vă treacă prin cap să o mâncați sau să o folosiți pentru prepararea deserturilor.
Gustați înainte de a cumpăra
Cereți angajaților din magazin să vă dea o mostră din ciocolata pe care doriți să o cumpărați. Dacă vă lasă să rupeți chiar dumneavoastră, cu atât mai bine. Atunci când rupeți o bucată nu trebuie să rămână bucăți mici sau firimituri. Ciocolata trebuie să se rupă ferm.
Următorul pas este gustatul. Toată lumea știe ce gust are o ciocolată de calitate și ce senzație trezește. Aceasta trebuie să se topească repede și să se dizolve aproape instantaneu, creându-vă sentimentul că gustați ceva moale, catifelat și cremos. Dacă vi se pare că are o consistență ca de ceară, atunci nu este produsul de care aveți nevoie.
În ceea ce privește gustul, acesta nu trebuie să fie nici prea amărui, dar nici prea dulce. O ciocolată bună trebuie să aibă un echilibru. În schimb, este obligatoriu să fie foarte aromată, cu un gust bogat. Iar dacă după ce ați încercat o bucățică vi se pare că nu a fost suficient și că mai vreți, atunci cu siguranță sortimentul respectiv este ceea ce vă trebuie.



Recomandări

„Drumul spre Hristos nu este spre în afară, ci spre interiorul nostru” – Predica Înaltpreasfințitului la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci

„Drumul spre Hristos nu este spre în afară, ci spre interiorul nostru” – Predica Înaltpreasfințitului la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci
„Drumul spre Hristos nu este spre în afară, ci spre interiorul nostru” – Predica Înaltpreasfințitului la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci

Absolventa Academiei „West Point” SUA către elevi militari: „Provocați-vă zi de zi! Nimeni nu crește în zona de confort”

Absolventa Academiei „West Point” SUA către elevi militari: „Provocați-vă zi de zi! Nimeni nu crește în zona de confort”
Absolventa Academiei „West Point” SUA către elevi militari: „Provocați-vă zi de zi! Nimeni nu crește în zona de confort”